Bijna iedereen krijgt eens in het leven te maken met het familierecht. Het familierecht gaat meestal over emotionele en ingrijpende gebeurtenissen zoals een echtscheiding, huwelijk, geboorte of overlijden. Wanneer deze gebeurtenissen plaatsvinden dient u vaak veel praktische zaken te regelen, maar daarnaast heeft u ook te maken met de emoties van anderen en uzelf. Complexe juridische gevolgen van die gebeurtenis is dan het laatste waar u zin in heeft en zeker als daaruit ook juridische conflicten uit voortvloeien.
Het helpt dan enorm als u rechtshulp ontvangt van een ervaren en gespecialiseerde advocaat familierecht, die uw juridische zorgen voor u oplost en uitlegt wat uw mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Zo’n familierecht advocaat Amsterdam kunt u snel en eenvoudig vinden bij Advocatenkantoren.nl. U heeft de mogelijkheid om te zoeken op tarief, ervaring en specialisme. Zo kunt u er zeker van zijn dat u van deskundig juridisch advies wordt voorzien.
Waar kan een familierecht advocaat u mee helpen?
U kunt bij een advocaat familierecht terecht voor:
- Huwelijkse voorwaarden
- Echtscheidingen
- Beëindiging van een geregistreerd partnerschap
- Beëindiging van een samenlevingscontract
- Verdeling van de bezittingen (boedelverdeling)
- Alimentatiezaken (partneralimentatie en kinderalimentatie)
- Ouderschapsplan
- Erkenning en ontkenning vaderschap en ouderlijk gezag
- Omgangsregelingen
- Voogdijzaken
- Adoptie
- Erfenissen
Bijstand van een familierecht advocaat bij een scheiding
Bij een scheiding is belangrijk om zaken goed te regelen. Zeker als hierbij kinderen bij betrokken zijn. Voor de kinderen is het extra belangrijk dat ze zo weinig last ervaren van de echtscheiding, zowel in emotioneel als in financieel opzicht. Hierbij kunt u denken aan alimentatie (kinderalimentatie en partneralimentatie), verdeling van bezittingen en schulden. Het is daarom wel zo fijn als u samen afspraken kunt maken. Als goed overleg mogelijk is tussen uw ex-partner en uzelf dan heeft het de voorkeur om te kiezen voor mediation. Zo hoeft u niet voor de rechtbank maar regelt de mediator dat u gezamenlijk afspraken op papier gaat zetten in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan. Mochten er na de echtscheiding conflicten ontstaan kan de mediator een bemiddelende rol spelen. Hiermee zorgt u ervoor dat het conflict niet ontspoort en de kinderen daar last van krijgen.
Als u niet meer op goede voet bent met uw ex-partner en overleg niet of nauwelijks nog mogelijk of als uw ex-partner niet wilt meewerken is dan is het raadzaam om ieder een eigen advocaat in te schakelen. Deze advocaat echtscheiding zal dan alleen uw belangen behartigen.