Website

Waarom Bruidsfotografie?

  • March 10, 2014

Toen ik een jaar of 18 was werd mijn vader 50, en was het tijd voor een mooi cadeau. In onze jeugd (ik heb 3 zussen) was mijn vader altijd de familiefotograaf. En aangezien hij zijn oude camera nooit meer gebruikte, hebben we hem toen een nieuwe (analoge!) spiegelreflex gegeven.

Hij heeft niet veel kans gehad om hem te gebruiken, want eigenlijk was ik constant bezig. En zoals het een hobbyist betaamd, was ik vooral bezig met voorwerpen en architectuur en natuur bezig. Veel minder spannend om vast te leggen dan mensen. Want als je mensen wilt fotograferen dan moet je naast technische vaardigheden ook “people skills” hebben. Na een maand of 6 veel foto”s genomen te hebben was ik jarig. En voor mijn verjaardag kreeg ik,. Nee, geen spiegelreflex. Ik kreeg een fotocursus cadeau. Mijn familie was het zat dat ik ze heel veel matige foto”s liet zien, en hoewel ze mijn enthousiasme bewonderde vonden ze het toch vooral tijd worden dat de kwaliteit van mijn foto”s verbeterd zou worden. Een cursus was dus noodzakelijk.

Zo is een periode begonnen waarin ik erg veel leerde, want de cursus beviel zo goed dat het niet bij 1 bleef. Ik leerde zelf film ontwikkelen, ik leerde foto”s afdrukken, en niet alleen zwart wit, maar ook kleur. Niets maakt duidelijker dat een foto onder- overbelicht is, dan dat je zelf probeert Gambling een mooie foto af te drukken. Dan leer je wel licht meten, kan ik je verzekeren.

Maar al deze cursussen leerde me nog niet echt mensen fotograferen, dus hoe is dat gekomen? Eigenlijk ben ik altijd wel geïnteresseerd geweest in portretten, maar miste ik het lef om er echt wat mee te In dit bijzondere spel komen de 8, 9 en 10 niet voor, maar voor de rest is het erg vergelijkbaar met blackjack . doen. Het is nogal een statement om een camera in iemands gezicht te duwen en daarmee dus te beweren dat ze er mooi op komen te staan. Langzaamaan groeide die durf, en verbeterde het resultaat ook, maar zonder Dennie en Sabine had ik nooit de laatste stap gezet.

Toen ik eind 20 was vroegen ze mij om de fotograaf op hun huwelijk te zijn.Red Returns offer an incomparable casino affiliate program that is as competitive as it is rewarding.Ik wist niet hoe ik het had, ze hadden eerder al aangegeven dat ze mijn foto”s wel mooi vonden, maar dat zag ik vooral als een aardige geste van vrienden, niet noodzakelijk als de hele waarheid. En nu vroegen ze zoiets belangrijks aan me. Ik heb dan ook direct Nee gezegd. Maar, stelden ze me gerust, ik zou niet de enige fotograaf zijn, er liep een officiële trouwfotograaf rond, maar mijn foto”s zouden de persoonlijke noot vormen.

En eigenlijk is het zo ook gegaan. Ik heb heel de dag als 2e fotograaf rond gelopen, maar niet alleen zijn foto”s gedupliceerd, maar ook mijn eigen draai aan de reportage foto”s gegeven. En de mooiste foto”s waren die foto”s die niet al te bedacht waren, maar “on the fly” genomen waren. Later ben ik dat deel van mijn fotografie (journalistieke trouwfotografie) verder gaan ontwikkelen, maar trouwfotograaf ben ik dus geworden dankzij Dennie en Sabine.